במות הרמה משמשות להקמה, להרמה, לשינוע ולהעלאה של ציוד מסוגים שונים כאלה ואחרים ולמטרות מגוונות מן הסתם. למרות השכיחות שלהן באתרי בנייה ובפרויקטים מורכבים, יש 5 דברים אשר לא תמיד יודעים על ציוד מן הסוג הזה, וחשוב ביותר להכיר אותם עוד לפני הבחירה בציוד:
1. עבודה עם הבמות מחייבת הכשרת גובה
בניגוד למה שנהוג לחשוב, אסור לשכור או להשתמש בבמות ללא הכשרת גובה. הכשרה זו מאפשרת לעובדים היכרות עם הציוד אותו יצטרכו לתפעל בסופו של דבר, ומספקת כלים להפעלתו תוך הקפדה על כללי בטיחות מחמירים ביותר מטבע הדברים, כמובן. ההכשרה בגובה ניתנת על ידי חברות שונות אשר עוסקות בתחום והיא דורשת סבלנות ומיומנות.
2. תקנות הבטיחות מופיעות בחוק
תקנות הבטיחות בעבודה, התשנ"ג-1992 הן אלו אשר קובעות את כללי הבטיחות לעבודה עם במות הרמה. בתקנות מצוין בין היתר באילו תנאים מותר לבצע עבודה בגובה, מה הוא המכשור המתאים לצורך כך, ואיזה ציוד נלווה דרוש לביצוע הפרויקטים. הדבר החשוב ביותר הוא להקפיד על החוק ועל התקנות אשר מופיעות בו.
3. יש סוגים רבים של במות הרמה
קיימים הבדלים משמעותיים בין במות נגררות, במות בום, במות לאדם יחיד, במות מספריים, במות אשר מורכבות על משאית וכן הלאה והלאה. על אף שעיקרון העבודה הוא דומה למדי, היכרות עם הבמות השונות יכולה להבטיח עבודה יעילה ביותר.
4. כדאי להשקיע בהקמה של הבמות
במות הרמה מחויבות לעמוד בסטנדרטים גבוהים של בטיחות, אולם הן תלויות במידה רבה באופי ההתקנה. ככל שההתקנה של הבמה תהיה מקצועית ויציבה יותר, כך מובטחת כמובן רמה גבוהה של בטיחות לאורך זמן. זו הסיבה אשר בגללה חשוב להשקיע בהקמה של הבמות ולא רק בעבודה הרצופה לאחר מכן.
5. אפשר להשתמש בבמות לצרכי תחזוקה
מומלץ לברר על שימוש בבמות לצרכים כמו תחזוקה, תיקון או ניקיון בגובה. צרכים אלו משפרים את יעילות הפרויקט ומתאימים גם ללקוחות במגזר המוסדי. השימוש בבמות מגוון ונקבע לפי צרכי הלקוח והאמצעים העומדים לרשותו.