איך עובדת מערכת הביוב

איך עובדת מערכת הביוב

מי חפר את מערכת הביוב?
אנחנו מורידים את המים באסלה לא מעט פעמים במהלך היום, אנחנו רגילים להשתמש במים זורמים ולקבל אותם כמובן מאליו, וחלק מאיתנו אפילו מצליחים להבין את מערכת המים הגאונית שנותנת לנו מים בכל מקום שנרצה, אפילו בבנייני משרדים עצומים שנמצאים כמה מאות מטרים מעל הקרקע. אך מערכת אחת מופלאה לא פחות היא מערת הביוב שסבוכה לא פחות ממערכת צינורות המים, והיא צריכה להתמודד עם הרבה יותר קשיים ומשימות. הביוב הומצא לפני כמה מאות שנים, יש האומרים בבריטניה, וכיום כל מקום מתוקן עם תשתית בסיסית ביותר חייב שיהיה לו ביוב. שירותי ביובית ובעכלי מקצוע רבים נותנים לציבור שלם ליהנות מביוב נקי מתקלות מה שקורה לא מעט.
איך עובדת מערכת הביוב?
• מערכת הביוב שלנו מתחילה בחיבור בין מערכת המים ואזור הניקוז שלה. כך למשל ברז המים שלכם הוא הקצה של הצרכן במערכת המים, שמתחילה במאגרי המים של ישראל, בכנרת או באקוויפר החוף, ומגיע דרך צינורות רבים לבתים של כולנו, לעתים דרך מאגרים משניים. לאחר שאנחנו משתמשים במים האלו, הם זורמים ישירות לצינור הניקוז הביתי שלכם ואז מתחברים יחד עם צינורות גדולים יותר.
• הצינורות הללו מתחברים עם צינורות ממקומות אחרים. המים שניקזתם במטבח מתערבבים עם מי אסלה של השכן וגם שלכם וכך מקבלים בעצם רחוב שלם תת קרקעי שאפילו אפשר ללכת בו, שנראה כמו נהר של מי ביוב.
• הכול נראה טוב ויפה אך בעיות רבות שאנחנו יוצרים, כמו למשל זריקת אשפה לביוב בדמות מוצרי היגיינה ונייר טואלט, שמנים ועוד חומרים שיוצרים סתימות, יש הצפות רבות והמערכת לא פועלת. שירותי ביובית הם שירותים חשובים שבלעדיהם התשתית לא תהיה מושלמת ומערכת הביוב תעשה צרות לכל מי שסביבה.
שאיבות ביוב >>
לאן המים מגיעים לאחר מכן?
בעבר רוב מי הביוב היו מוזרמים לים, למעט המים שנשאבים כשירותי ביובית נכנסים לפעולה ושואבים את ההצפה לעבר מאגר אחר. כיום יש מכונים לטיהור שפכים וכך ניתן להשתמש במים האו חקלאות מה שחוסך מים רבים למשק ותורם למניעת זיהום מי הים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן