בבואנו לבחון את סוגיית הבידוד לתעשייה, יש להבדיל בין שני סוגים שונים של בידוד. הראשון, שלא נעסוק בו הפעם הוא הבידוד האקוסטי, שאמור למנוע כניסה של רעשים לתוך מתחם מסוים או יציאת רעשים ממנו. סוג הבידוד שכן נעסוק בו הפעם הוא בידוד תרמי. כפי שניתן לנחש משמו, הבידוד התרמי עוסק בטמפרטורה ששורה במתחם מסוים. באמצעות פתרונות של בידוד תרמי לתעשייה, אפשר להבטיח שבמתחמים תעשייתיים שונים ובמוצרים שונים של התעשייה – תישמר הטמפרטורה המדויקת בין אם היא גובהה או נמוכה, ותנאי הסביבה לא ישפיעו עליהם. איך זה בא לידי ביטוי?
ההשלכות של הבידוד התרמי לתעשייה
- יכולת לאיטום גגות – ראשית, כולנו נהנים מפתרונות תעשייתיים של בידוד תרמי, שכן אחרת לא הייתה לנו קורת גג, במובן המילולי ביותר של המילה. הגג הוא מבודד תרמי חשוב מאד, וכל גג כולל כיום שכבות תרמיות מבודדות מעולות, שמאפשרות לנו לשמור על טמפרטורה קבועה בחדר גם בחורף וגם בקיץ, ומדובר על פתרון חשוב מאד.
- פתרונות עבוד מערכות מיזוג – במערכות של מיזוג אוויר, פתרונות של בידוד תרמי הם ממש קריטיים. אלמלא היה בידוד איכותי לצינורות של מערכות המיזוג, הרי שהחום או הקור היו בורחים ומתנדפים תוך זמן קצר מאד בשל תנאי הסביבה. לעומת זאת, בזכות פתרונות הבידוד התרמי, מערכות הבידוד אכן יכולות לספק אוויר בטמפרטורה המבוקשת ולדאוג לקירור או לחימום של מתחמים שונים.
מעולה גם למפעלים
יש לציין שמפעלים רבים, מתמודדים כיום עם בעיות של זליגת טמפרטורה גבוה האו נמוכה ביחס לתנאי הסביבה, ואלמלא הם היו עושים שימוש בפתרונות של בידוד תרמי הם היו בבעיה של ממש. אולם, פתרונות הבידוד מאפשרים אף לבודד חדרים שלמים ולהגן עליהם היטב – כולל גם על מפעלים עם חדרים תת קרקעיים, שזקוקים לבידוד משמעותי יותר.