בטיחות באש בזמן טיול

בטיחות באש בזמן טיול


עומדים לצאת לטיול בחיק הטבע? אין לנו ספק שזו תהיה חוויה נהדרת – אולם יש להיערך אליו מלכתחילה, בכל מה שנוגע לבטיחות באש. יש לזכור שלקראת הטיול, מומלץ להצטייד בציוד מתאים לכיבוי אש, ויש לעקוב גם אחרי מספר הוראות חשובות. כשאנו נמצאים בטיול בטבע, אנו לא נמצאים במקום סגור עם מערכות הגנה מפני שריפה ודליקה – ולכן כל האחריות לבטיחות באש חלה עלינו בלבד. אז איך נוכל לשמור על טיול בטוח מפני שריפות?

כמה כללים שחשוב להכיר

  • ציוד לבטיחות באש – יש להצטייד מראש בציוד מתאים לכיבוי שריפות, בהתאם לסוג הטיול שלכם. כדאי שתמיד יהיה ג'ריקן עם מים שמיועדים לא רק לשתייה – אלא גם לכיבוי של מדורה או דליקה בלתי מתוכננת. כמו כן, כדאי לקחת מטף נייד באוטו, שמיועד בעיקר לכיסוי של שריפות דלק ושריפות נוזלים ועצים.
  • מקומות למדורה – אם לא חייבים – לא מדליקים מדורה, למרות שזה חלק מהחוויה, ובכל מקרה – אסור להדליק אש באזורים שבהם קק"ל מגדירה כי הדלקת מדורה היא אסורה, שכן הדבר עלול להזיק למאזן האקולוגי באזור.
  • איך מדליקים מדורה? – אם במהלך הטיול אתם בוחרים להדליק מדורה, יש לעשות זאת במקום חשוף ככל האפשר, ולסלק מהאזור זרדים ועלים. יש לשפוך חומר דליק רק לפני הדלקת המדורה ולא לאחריה, ובוודאי שלא מכניסים למדורה חומרים שגורמים לפיצוצים.
  • כיבוי המדורה – לא הולכים לישון באוהל סמוך ולא עוזבים את המקום כשהמדורה עוד דולקת, אפילו אם האש נראית נמוכה מאד. יש להקפיד על כיבוי מוחלט של המדורה, רצוי ע"י חניקתה בעזרת מים וחול.
  • התנהגות בזמן שריפה – אם במהלך הטיול שלכם נקלעתם לשריפה, חשוב להתרחק מהאזור כמה שיותר מהר, וכן ליצור קשר עם מוקד 102 ולהזמין את כוחות הכיבוי וההצלה.

 למידע נוסף אודות בטיחות כיבוי אש ובטיחות 

טיול בטוח לכולם!

אם מקפידים לעקוב אחרי כל הכללים, אפשר ליהנות מטיול בטוח מאד, מהנה מאד, ולמנוע מלכתחילה כל סכנה לשריפה או דליקה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן