בניין משרדים מהווה מקום עבודה של אנשים רבים, וכמו כן רבים אחרים מבקרים בו בזמן שעות הפעילות כמובן. על מנת שבניין כל שהוא כזה או אחר יקבל רישיון עסק לעבודה בתחומו, בין אם מדובר במבנה אשר שייך ומאוכלס על ידי חברה אחת גדולה, או בין אם מדובר בבניין משרדים להשכרה לחברות שונות, הרי שיש צורך להכין מראש ולתכנן את כל האספקטים השונים אשר קשורים בבטיחות המבנה, ולאחר מכן יש להכשיר ממונה בטיחות לבניין לימי שגרה ולמצבי חירום שעלולים לקרות מעת לעת.
תפקידו של ממונה בטיחות בניין משרדים
תפקידו הראשוני של ממונה בטיחות בניין משרדים הוא הכנת המבנה לקבלת רישיון עסק מבחינת כל האלמנטים הקשורים לבטיחות המבנה והאנשים הנמצאים בו ובסביבתו. בין התפקידים של ממונה בטיחות ניתן למנות את הדברים הבאים:
- אפיון מערכות בטיחות למבנים
- תכנון מקדים לבטיחות מהלך הבנייה
- הדרכה לאדריכל בנושא בטיחות במהלך הקמת המבנה
- פיקוח על תכנון מערכות כיבוי וגילוי אש, מערכות אוורור, ניקוז ואיסוף שפכים תעשייתיים
- הגשת בקשה לרישוי המבנה לתחילת פעילות (רישוי עסק)
ומה קורה לאחר שהמבנה מקבל את הרישיון?
ממונה בטיחות בבניין משרדים יהיה אחראי בצורה שוטפת לכל מערכות הבטיחות של הבניין, לבדיקתן התקופתית לרבות מעליות, מערכות כיבוי וגילוי אש, מדרגות חירום וכדומה. על ממונה הבטיחות לקיים הדרכות לכל עובדי הבניין בכל נושאי הבטיחות, התנהגות בשעת חירום, בשעת שריפה או דליקה, בשעת אירוע בטחוני וכיוצא באלה.
חשוב לזכור כי החוק מטיל את האחריות על בטיחות העובדים והמבקרים במקום על בעלי המבנה ועליהם למנות אחראי בטיחות שמכיר את דרישות החוק בכל הנוגע לנוהלי הבטיחות ועליו לדאוג ליישומם במבנה באופן גורף.
ממונה בטיחות במבני משרדים הינו תפקיד חשוב ואחראי ויש למנות איש מקצוע או אדם שעבר הכשרה מקצועית מסודרת בתחום הבטיחות.